Hajdú-Bihari Napló 2002-12-03

Hajdú-bihari Napló, 2002. december 3.
írta: Márton Bálint

Aqua rádió szól Szoboszló környékén

Nyáron német és lengyel nyelven is kínálnak híreket a külföldi vendégeknek

Hajdúszoboszló (HBN) – Első élő adását november 2-án hétfőn hajnalban kezdte sugározni a hajdúszoboszlói Aqua rádió.
Az a szemfüles rádióhallgató, aki az elmúlt néhány napon a 100,6 MHz-re tévedt, a korábban üresen sistergő éter helyett új­szerű, frissítő dallamokat fedez­hetett fel. Péntek óta sugároz kísérleti jellegű adást a hajdú­szoboszlói Aqua rádió.
A nagy teljesítményű – 180 wattos – adónak köszönhetően nem csupán a fürdőhelyen, ha­nem a környező településeken is kiváló minőségben hallgatha­tó a műsor. Deák Ferenc tulaj­donos áldozatos munkája nyo­mán rendkívüli, lelkes csapat állt föl és dolgozik a szórakoz­tató és informatív műsorokon.
Nagy hangsúly kíván fektetni az utca emberének véleményé­re – fogalmazott a tulajdonos. Gyakran járják majd kollégái a hajdúszoboszlói piacot, sétálóut­cákat. Bárki szóhoz juthat majd az adásokban, s feltehetően sokan tájékozódnak e hírfor­rásból a kulturális, politikai eseményekről.. A rádió a térség településeinek összekötője kí­ván lenni. A nyári időszakban német és lengyel nyelvű híreket és információkat is sugároznak, a külföldiek számára.
A stúdió rekordidő – egy hó­nap – alatt épült fel. Azóta a csapat nonstop munkálkodik a rádió zökkenőmentes működte­tésén. A mikrofonok mögött ülő műsorvezetők – Bartha Tamás, Kovács Krisztián, Szabó Tamás – azt mondják: zenei választé­kukat és műsoraikat úgy alakí­tották ki, hogy azok között min­den korosztály megtalálja a leginkább kedvére valót.

© Copyright 2023 Dalnoky Ferenc